Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزیر علوم،‌ با توجه به رتبه بندی دانشگاه های غیردولتی گفت: این رتبه‌بندی اساس و بنیان اعطای امتیازات مختلف به دانشگاه‌ها خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۳۱۰ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که به بحث و بررسی پیرامون رتبه‌بندی دانشگاه‌های غیردولتی اختصاص داشت؛ گزارش تهیه ‌شده توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شد.

در این گزارش با تشریح شاخص‌ها و معیارهای این رتبه‌بندی شامل نسبت دانشیار به اعضای هیات علمی، نسبت پذیرش دانشجویان فارغ‌التحصیل در مقاطع بالاتر، کاربری فضای آموزشی، فعالیت‌های فوق‌برنامه و مسائل رفاهی، دلایل در نظر گرفتن این شاخص‌ها و معیارها نیز تشریح شدند.

پس از ارائه این گزارش، مجتبی  شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم، ‌ تحقیقات و فناوری گفت: این رتبه‌بندی اساس و بنیان اعطای امتیازات مختلف به دانشگاه‌ها خواهد بود.

وی افزود: بعد از ارائه نتایج این رتبه‌بندی به دانشگاه‌های غیردولتی، تحرک خوبی در مسیر بهبود و ارتقاء کیفیت آموزشی، پژوهشی را شاهد هستیم.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به برخی از نهادهای بین‌المللی رتبه‌بندی علم و فناوری و گستره فعالیت این نهادها، معیارهای این نهادها و مشخصات عملکرد هر یک از این نهادها و تفاوت آنها با یکدیگر نیز مورد اشاره قرار گرفتند.

در ادامه گزارش با اشاره به لزوم تعریف روشن و مشخصی از معیارهای این بخش و رتبه‌بندی و در تشریح معیارهای پژوهشی معیارهایی مانند وجود قطب‌های علمی، مساحت آزمایشگاه از کل مساحت دانشگاه، میزان دسترسی به مجلات علمی و پژوهشی نیز تشریح شده‌اند.

بعد از ارائه این گزارش، اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن می توان به، لزوم تحلیل دقیق از وضعیت علمی و فرهنگی دانشگاه‌ها، تدوین پیوست فرهنگی برای طرح‌های پژوهشی و پیمایشی دانشگاه‌های کشور و در نظر گرفتن امتیاز برای فعالیت‌های میان‌رشته‌ای در هر دانشگاه اشاره کرد.

توجه به میزان درآمدهای پژوهشی ناشی از قرارداد با صنعت در هر دانشگاه، ‌ تبیین چرایی و چگونگی رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، در نظر گرفتن اسناد بالادستی حوزه علم و فناوری کشور و ایجاد یک نظام رتبه‌بندی برای سنجش کلیت آموزش عالی در کشور از دیگر نظراتی بود که توسط اعضاء ارائه شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۲۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:  بر اساس آخرین نتایج رتبه بندی جهانی موضوعی QS دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد، رتبه دوم کشوری و رتبه جهانی ۴۵۱ تا ۵۰۰ رادر حوزه موضوعی پزشکی کسب کند.

دکتر محسن تفقدی افزود: این دانشگاه همچنین موفق شد؛ برای نخستین بار در حوزه موضوعی آناتومی و فیزیولوژی رتبه دوم کشوری و رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهانی را  بدست آورد.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در حوزه موضوعی پزشکی از رتبه ۵۰۱ تا ۵۵۰ جهانی امسال ارتقاء رتبه یافت و در حیطه داروسازی و فارماکولوژی در جایگاه ۲۵۱ تا ۳۰۰ جهانی و رتبه  دوم کشوری قرار گرفت.

رتبه بندی جهانی QS از جمله نظام‌های رتبه بندی علمی معتبر جهانی است که در آن دانشگاه‌های جهان در پنج حوزه موضوعی کلی که شامل ۵۴ حیطه مختلف است رتبه بندی می‌شوند.

نسبت استناد به مقاله، شهرت و اعتبار دانشگاه بر مبنای نظرسنجی از بیش از ۱۳۰ هزار نفر صاحب نظردر  سراسر جهان، همکاری بین المللی در مقالات و کیفیت کاری فارغ‌التحصیلان هر  دانشگاه از شاخص‌های این رتبه بندی است.

دیگر خبرها

  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیات علمی
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت