Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@13:01:26 GMT

معلمان سردرگم میان قانون مدیریت و رتبه‌بندی!

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۴۹۷۲

معلمان سردرگم میان قانون مدیریت و رتبه‌بندی!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان پس از سال‌ها انتظار سرانجام آذر امسال در هیئت دولت مصوب شد اما کار در مرحله اجرا با اشکالاتی همراه شد و انتقاداتی را رقم زد.

انتقادات نیز از جهات مختلف بود، برخی می‌گفتند سال‌ها منتظر اجرای رتبه‌‌‌بندی بودند اما آنچه از دولت بیرون آمد، "ترمیم حقوق" است تا رتبه‌بندی!

معلمان در اعتراضات خود چند محور را مطرح می‌کردند که مهمترین آن حذف ضریب تعجیل در مناطق محروم بود، موارد دیگر هم شامل حذف رتبه‌های افرادی بود که از 2 مهر 98 به بعد رتبه خود را دریافت کردند، مشمول نشدن رتبه‌بندی برای خدمتگزاران، معلمان بازنشسته قبل از مهر 98 و گذاشتن کارکنان اداری در دو راهی بازگشت به مدرسه یا ماندن در ادارات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکلات، پای وزیر آموزش وپرورش را به جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس از جمله کمسیون آموزش و فراکسیون فرهنگیان باز کرد تا توضیحاتی را درباره مشکلاتی که رتبه‌بندی رقم زد، ارائه دهد و البته او قول حل مشکلات را هم داد.

اینبار مشکلات حاصل از افزایش 50 درصدی قانون مدیریت 

مشکلات رتبه‌بندی کم‌کم در حال حل شدن بود مثلا ضریب تعجیل به احکام فرهنگیان بازگشت و سایر مسائل هم در حال بررسی و حل بود که اینبار بخشنامه افزایش 50 درصدی امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری و صدور احکام جدید فرهنگیان براساس آن، دردسرهای جدیدی را رقم زد!

و حالا یکی از اصلی‌ترین پرسش‌ها این است که با اعمال امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری، رتبه‌بندی معلمان که پس از سال‌ها اجرایی شد عملا حذف شده است! و این همه تلاش برای تطبیق فرهنگیان با رتبه‌های جدید، مسائل و مشکلات آزمون رتبه‌بندی و کش‌وقوس تدوین آیین‌نامه آن مصداق " آب در هاون کوبیدن" بود؟!

رتبه‌بندی را حذف کردند؟!

در اینباره حمایت میرزاده؛ سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید که افزایش 50 درصد قانون مدیریت خدمات کشوری شامل حال تمام کارمندان دولت شده است اما معلمان در این میان متضرر شده‌اند؛ این افزایش در درجه نخست باید‌ برای آموزش وپرورش باشد اما این کار نشده است و کاری انجام داده‌اند که در شأن دولت نیست؛ در برنامه ششم توسعه قانون وضع کردیم تا رتبه بندی اجرا شود و بارها اطلاع‌رسانی کردند که رتبه‌بندی را اینگونه اجرا می‌‌کنند اما  با بخشنامه افزایش 50 درصدی قانون مدیریت، می‌گویند رتبه‌بندی را لحاظ نکنیم این روند باید سریع اصلاح شود و برای تمام کارمندان آموزش وپرورش افزایش 50 درصد قانون مدیریت اعمال شود و بحث رتبه‌بندی هم جداست.

 اما آنگونه که برخی معلمان می‌گویند، با صدور احکام جدید آنها مشخص شد که رتبه‌بندی و افزایش 50 درصدی امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری با یکدیگر ادغام شده است.

چرا رتبه‌بندی و افزایش 50 درصدی قانون مدیریت را یکی کردند؟!

به گفته‌های یکی از معلمان در اینباره دقت کنید: " با اعمال  رتبه‌بندی جدید قرار شد، رتبه‌های قبلی افراد با رتبه‌های جدید تطبیق یابد یعنی به جای مثلا ارشد و خبره رتبه‌های عددی 1 تا 5 را دریافت کنند، حال بماند که این تغییر رتبه‌ها هم با مشکلاتی همراه بود به ویژه برای افرادی که از اول مهر به بعد ارتقای رتبه داشتند. رتبه بندی درحال اجرا بود که دولت اعلام کرد تمام سازمان‌های دولتی باید امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را اجرا کنند در این شرایط آموزش و پرورش یک بار به  نام رتبه بندی مبلغی را به حقوق فرهنگیان اضافه کرده بود بنابراین تصمیم گرفتند افزایش مربوط به قانون مدیریت خدمات کشوری را با رتبه‌بندی ترکیب کنند و به ما گفتند اگر به عنوان مثال در رتبه‌بندی 20 درصد امتیازات را کسب کرده بودید هم اکنون نیز 30 درصد را دریافت می‌کنید و براین اساس 50 درصد امتیازات قانون مدیریت را دریافت کرده‌اید.

این معلم این پرسش را مطرح می‌کند که 50 درصد امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری چه ارتباطی به رتبه بندی دارد که هم اکنون احکام جدید فرهنگیان را با ادغام این دو صادر کرده‌اند؛ حکمم را دریافت و مشاهده کردم با اعمال امتیازات قانون مدیریت خدمات 200 هزار تومان هم کاهش حقوق داشتم یعنی حقوقم از 5 میلیون و 400 هزار به 5 میلیون و 200 هزار تومان رسیده است".

همچنین جمعی از معلمان نیز نامه‌ای را خطاب به وزارت آموزش وپرورش نوشته و گفته‌اند: در حالیکه همه سازمان‌های دولتی، بخشنامه افزایش 50 درصدی امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری را به طور کامل اجرا کرده‌اند، متأسفانه آموزش وپرورش در اعمال این حق با بی‌عدالتی رفتار کرده است و افزایش امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری را به رتبه‌بندی وابسته کرده و اعمال تغییرات جدید موجب قطع حق شغل حرفه‌ای شده است.

معلمان افزایش 50 درصدی قانون مدیریت را کامل دریافت نکردند

حسین ثقفی منتخب استانی فرهنگیان خراسان رضوی در شورای عالی آموزش وپرورش و از امضاکنندگان این نامه  عنوان کرد: فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری تأکید دارد افزایش امتیازات در حقوق کارمندان برای تمام بخش‌های دولتی از جمله آموزش و پرورش اعمال شود اما وزارت آموزش و پرورش با توجه به کمبود اعتباری که با آن مواجه است، 50 درصد امتیازات قانون مدیریت را به رتبه‌بندی ارتباط داده است یعنی می‌گویند قبلا بخشی از حقوق کارمندان را با رتبه‌بندی اضافه کردیم که بخشی از این 50 درصد می‌شود و هم اکنون مابقی آن را اعمال می‌کنیم.

وی افزود: فوق‌العاده شغل حرفه‌ای را از حقوق معلمان حذف کرده‌اند و حذف این رقم در فیش حقوقی برخی افراد مبلغ قابل توجهی می‌شود؛ هم اکنون افزایش حقوق‌ها براساس 50 درصد قانون مدیریت نیست چرا که اگر آنگونه بود باید حدود یک میلیون 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان به حقوق معلمان اضافه می‌شد این درحالی است که مبلغ اضافه شده به حقوق برخی 25تا40 هزار تومان است.

وی ادامه داد: بااعمال افزایش 50 درصد، معلمان ضرر کرده‌اند از سوی دیگر حقوق کارکنان اداری آموزش وپرورش به طور قابل توجهی افزایش یافته است، روند احکام باید به گونه‌ای باشد که دو موضوع رتبه‌بندی و امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری را از یکدیگر مجزا تعریف کند.

الهیار: با یک کار جسورانه امتیازات قانون مدیریت را برای فرهنگیان اعمال کردیم

با وجود تمام انتقادات و‌پرسش‌های معلمان و نمایندگان عضو کمیسیون آموزش مجلس، علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش معتقد است که آنها در این بازه زمانی کار جسورانه‌ای را انجام داده‌اند و امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را یکبار برای همیشه وارد فیش حقوقی فرهنگیان کردند و این کار برای ضریب افزایش سال 99 پایه خوبی را فراهم می‌کند.

البته او سرانجام ترجیح داد در یک پیام ضبط شده تلگرامی درباره برخی مشکلات توضیح دهد!

معلمان به امور اداری مناطق خود مراجعه کنند

الهیار در اینباره گفت: برای اینکه تبعیض بین فرهنگیان و سایر کارکنان دولت که از امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری استفاده می‌کردند حل شود و این موضوع برای فرهنگیان هم اعمال شود، اصلاح احکام انجام شد و تمام ایتم‌هایی که در فصل 10 قانون مدیریت خدمات کشوری است برای آنها اصلاح شده است و اگر احساس می‌کنند در احکام آنها مشکلی وجود دارد به امور اداری شهرستان و مناطق خود مراجعه کنند و از محاسبه این افزایش با خبر شوند.

نگران نباشید که چرا رتبه‌بندی حذف شده است!

او درباره حذف حق شغل حرفه‌ای هم گفت: حق شغل حرفه‌ای ظاهرا حذف شده است و امتیاز و مبلغ آن در احکام وجود دارد، در رتبه‌بندی حق شغل، حق شاغل و فوق العاده شغل 25 تا 50 درصد افزایش یافت هم‌اکنون رتبه‌های 4 تا 5 افزایش کمتری می‌‌گیرند چون قبلا 50 درصد سه آیتم را دریافت کرده و هم اکنون سایر آیتم‌ها اضافه شده است و این به معنای ظلم و اجحاف نیست؛ ما یک بار برای همیشه باید امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را وارد پایه حقوقی فرهنگیان می‌کردیم و کار جسورانه‌ای کرده و با وجود تمام محدودیت‌های مالی امتیازات را وارد پایه حقوق فرهنگیان کردیم این کار برای ضریب افزایش سال 99 پایه خوبی را فراهم می‌کند نگران نباشید که چرا رتبه‌بندی حذف شده است و امتیازات فصل دهم قانون مدیریت اضافه شده است راه رتبه‌بندی با توجه به ماهیت برنامه ششم توسعه باز است و از مجاری قانونی پیگیری می کنیم.

 الهیار همچنین متذکر شد: با توجه به ماهیت قانون مدیریت خدمات کشوری نمی‌توانیم هم رتبه بندی و هم افزایش امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را اعمال کنیم و اجرای همزمان این دو مورد امکان‌پذیر نیست و قانون اختیار را به ما نمی‌دهد، پایه رتبه بندی بود که بر اساس این امتیازات مابه‌التفاوت‌ها اضافه شد و فصل دهم را شکل داد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری افزایش 50 درصدی قانون مدیریت قانون مدیریت درصد امتیازات افزایش 50 درصد آموزش و پرورش آموزش وپرورش رتبه بندی شغل حرفه ای حذف شده هزار تومان اضافه شد هم اکنون رتبه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حسین حق‌وردی ظهر سه شنبه در مراسم بزرگداشت مقام معلم طی سخنانی با بیان اینکه اجرای رتبه‌بندی به مدت یک دهه جزو مطالبات معلمان بود، گفت: لایحه رتبه‌بندی از سوی دولت‌های گذشته به مجلس ارائه نمی‌شد.

وی اضافه کرد: در دولت دوازدهم لایحه رتبه‌بندی معلمان با پنج هزار میلیارد تومان اعتبار به مجلس و کمیسیون آموزش ارائه شد، اما کمیسیون آموزش مجلس اعتبار رتبه‌بندی فرهنگیان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد و مصوب کرد.

نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی در خصوص نواقص قانون رتبه‌بندی معلمان در مجلس دوازدهم اطمینان خاطر داد، این نواقص رفع خواهد شد و گفت: نگرانی و مطالبات فرهنگیان رفع می‌شود.

حق وردی با بیان اینکه کمیسیون آموزش به عنوان یکی از موفق‌ترین کمیسیون‌های مجلس یازدهم انتخاب شد، گفت: اکثریت مشکلات و مسائل فرهنگیان با حضور مسئولان آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش مجلس یازدهم برگزار شد و تشکیل سازمان تعلیم و تربیت کودک یکی از کارهای خوب کمیسیون آموزش و مجلس شورای اسلامی بود که به تصویب رسید.

این نماینده مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح شیوه جذب در آموزش و پرورش به‌زودی در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته خواهد شد، گفت: بحث تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود.

کد خبر 6099409

دیگر خبرها

  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت